söndag 10 januari 2010

Förbannad.

Nu blir jag så förbannad. Snacka om att det spelar roll vart i landet man bor!!!! Skånes djurpark har avlivat sina vargar idag pga att de rymde från varghägnet. Men runt hela djurparken har de ytterligare ett vildhägn så djuren inte ska kunna rymma ut i det fria. Om de nu sköt vargarna pga av att de var stressade varför kunde de inte skjuta dom med sömnmedel istället för att sedan återinsätta dom i varghägnet när de lagat stängslet??
På radion hade någon sagt att: -vargarna kan ju komma in till älgarna och döda dom.. Och ????Tror dom inte att vargarna äter älgar i Skåne precis som dom gör i Dalarna eller övriga landet? Idioter!!! Men om jägarna går ut i skogen och skjuter vargarna i det fria och säger sen att dom sköt vargarna för dom kan ju äta älgarna, tror du att det skulle hjälpa????? Det är hårdare straff att skjuta en varg än vad det är att dräpa en människa, är det inte konstigt att vi människor är mindre värda än ett annat däggdjur???
Sen kan alla säga vad de vill, men den som tycker att vargen ska vara fridlyst har nog inte haft närkontakt med den heller, om det inte vart på en djurpark.
Det var en varg i Sthlm för några år sedan, den sköt dom också. Varför? Jo, för det var så stressad av omgivningen. Ja, självklart är det så, MEN varför kunde de inte bara söva den och köra den till skogen då? Jo, den kunde ju dö av sövningen... Jaha, varför inte chansa på att det skulle gå bra, den kunde ju ha överlevt.
Nä, jag tycker att det bara är sån dubbelmoral här i landet. Det regler som gäller i varglänen ska även gälla i Sthlm och söderut!
Skitstövlar och hycklare är vad de är!!!

2 kommentarer:

  1. Jag håller med dig! När du har vargen hemma på gårdsplanen, kommer länsstyrelsen och hänger röda lappar i staketet... Kunde de inte hängt det runt älgarna också?

    SvaraRadera
  2. Det hade nog hjälpt i ca en vecka, eller vad var de dom sa?
    Riktigt patetiskt var det när dom gick runt och satt upp dom där "lapptäckena".
    Tack snälla för hjälpen idag med sonen.
    kram från grannen.

    SvaraRadera